Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • O podjetju

    Izberi delo, ki ga imaš rad
    in ne bo ti potrebno delati
    niti en dan v svojem življenju.

    Konfucij

Dan odprtih vrat


2019 / DAN ODPRTIH VRAT »ŽIVLJENJE V KAPLJICI VODE«

Na dnevu odprtih vrat v CČN Domžale – Kamnik gostili 500 obiskovalcev

Dan odprtih vrat 2019 - Življenje v kapljici vode

Udeleženci izbrali tudi zmagovalca natečaja Življenje v kapljici vode

V Domžalah, 18. maja 2019: Na Centralni čistilni napravi Domžale‐Kamnik so v soboto, 18. maja 2019, organizirali DAN ODPRTIH VRAT, ki se ga je udeležilo okoli 500 obiskovalcev iz občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Trzin, Komenda in Cerklje na Gorenjskem. Udeležence sta uvodoma nagovorila župan Občine Domžale Toni Dragar in direktorica CČN Marjeta Stražar, na prireditvi pa so razglasili tudi zmagovalca natečaja Življenje v kapljici vode, s katerim želijo v čistilni napravi ozaveščati prebivalce ter jih spodbujati k odgovornemu ravnanju z odpadno vodo.

Med štirimi finalisti je občinstvo za zmagovalca izbralo animirani film »TV BLUB izredne novice« avtorice Irene Režek, ki je po mnenju udeležencev na najbolj razumljiv in inovativen način predstavil pomembnost čiščenja onesnažene vode na čistilni napravi. Za uvod v kulturno obarvani program je z zelenimi melodijami poskrbel ansambel Godbe Domžale, z vodnimi akrobacijami pa gasilci iz lokalnih gasilskih društev Študa in Ihan. V nadaljevanju so s svojim atraktivnim nastopom navdušile še domžalska plesna skupina Sovice ter pevki Eva Hren in Irena Yebuah Tiran, ki je dogodek tudi povezovala.

TV Blub - izredne novice

Srednja medijska in grafična šola - Voda

OŠ Marije Vere - Ole ole olje

Veliko potovanje Lady kvek kvek

Razstava učencev OŠ Dragomelj na dnevu odprtih vrat na temo ‘Življenje v kapljici vode’

2016 / Uspešno zaključena nadgradnja CENTRALNE ČISTILNE NAPRAVE DOMŽALE – KAMNIK

Dne 26. oktobra 2016 je potekal dogodek slovesnega odprtja nadgrajene Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji. Nadgradnja je eden največjih ekoloških projektov občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Cerklje na Gorenjskem, Komenda in Trzin. Dogodka se je udeležilo nad 500 udeležencev, ki so za trajen spomin prejeli simbolično darilo, kamenček z napisom »Voda kamen oblikuje, kamne vodo očiščuje«.

Slavnostna govornica na slovesnosti je bila Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, ki je v družbi šestih županov obeležila uspešen zaključek tega projekta. Župani šestih občin lastnic čistilne naprave so ponosno izrazili zadovoljstvo nad uspešno zaključeno nadgradnjo in jo s slavnostnim odprtjem pospremili na novo pot trajnostnega razvoja, ki bo omogočala pomemben prispevek k izboljšanju ekološkega stanja reke Kamniške Bistrice, s tem pa tudi k varovanju vodnih virov in ohranjanju podtalnice. 

Slavnostno odprtje, ki ga je vodil Boštjan Romih, je s kulturnim programom popestrila glasbena skupina Bassless in mednarodno priznani plesalec Jurij Konjar z izraznim plesom na temo vode. Prisotne je ob prihodu in ob koncu prireditve pozdravila Godba Domžale z živahnimi ritmi. Pri rezanju traku so sodelovali otroci, ki so naša prihodnost.

2014 / Kapljica za življenje - dan odprtih vrat na Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik

Na prvo septembrsko soboto so na Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik (CČN) priredili zelo odmeven dogodek Dan odprtih vrat, ki so ga poimenovali Kapljica za življenje. Dogodek je obsegal predstavitev delovanja obstoječe čistilne naprave in načrte za prihodnost, ki vključuje predvsem nadgradnjo CČN za čiščenje dušikovih in fosforjevih snovi.

Kljub deževnemu vremenu se je na CČN zbralo okoli 700 obiskovalcev, ki so si po zanimivem kulturnem programu ogledali procese na CČN in izvedeli kam vodi pot CČN, kolikšen je in bo v prihodnje strošek občanov za čiščenje odpadne vode in dobili informacije o začetku nadgradnje.Dogodka se je udeležil tudi dr. Boštjan Petelinc, v.d. direktorja direktorata za vode in investicije, MKO, župan Občine Mengeš, Franc Jerič in podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik – Jarc.

V spremljajočem programu, ki ga je vodil Boštjan Romih, so sodelovali: Godba Domžale, tolkalna skupina Cascara, Citrar Tomaž Plahutnik in sopranistka Meta Matzele ter Peter in Andraž Vode. Dogodek so spremljale razstave umetniških slik na temo vode s strani Kulturnega društva Senožeti Radomlje in umetnikov Zveze društva paraplegikov, med njimi umetnikov, ki rišejo z usti.

Poleg tega so lokacijo popestrile slike in risbe na temo vode učencev Osnovne šole Dragomelj in Stanje. Osnovna šola Marije Vere Kamnik je predstavila projekt Vode povezujejo – z vodo do čistega okolja. Ob vhodu so obiskovalce pospremile umetniške fotografije Klemna Razingerja.Obiskovalci so izkazali veliko zanimanje za ogled procesov, pohvalili prizadevno ekipo in zaželeli čistilni napravi nadaljevanje uspešno začrtane poslovne poti, ki vključuje predvsem kakovostno storitev čiščenja odpadne vode za sprejemljivo ceno.

2011 / Javno podjetje Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik se je odločilo, da 30. rojstni dan praznuje skupaj s svojimi uporabniki.

Pripravili so dan odprtih vrat in ga poimenovali Življenje v kapljici vode, hkrati pa na naslovno stran prijetne publikacije zapisali tudi misel g. Sauvage de Saint Marca: Voda, brez okusa si, brez barve, brez vonja, ne moremo te določiti, okušamo te, pa te ne poznamo. Življenju nisi potrebna – ti si življenje.”

2007 / Delovanje JP Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik lokalni javnosti ni bilo dobro poznano.

Kot povsod drugod so bile namreč čiste vode preveč samoumevne. Zato smo želeli dvigniti zavest javnosti o pomembnosti delovanja čistilne naprave in predvsem predstaviti lokalni javnosti, kako deluje.

Odziv je bil izjemen, saj je na dogodek prišlo okrog 150 radovednežev. Najbolj razveseljujoče je dejstvo, da so si z velikim zanimanjem ogledovali delovanje naprave, podrobno preučevali kapljo vode skozi poseben mikroskop in prisluhnili predavanju, ki smo ga pripravili zaposleni. Po končanem uradnem delu smo se vsi malce sprostili ob gurmanskih dobrotah in prijetni glasbi.


Print Friendly

O nas

JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Študljanska 91, 1230 Domžale, Slovenija
01/ 72 46 500
info@ccn-domzale.si

Povezave

© 2024 JP CČN Domžale - Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica