Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dan odprtih vrat - KAPLJICA ZA ŽIVLJENJE


Na prvo septembrsko soboto so na Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik (CČN) priredili zelo odmeven dogodek Dan odprtih vrat, ki so ga poimenovali Kapljica za življenje. Dogodek je obsegal predstavitev delovanja obstoječe čistilne naprave in načrte za prihodnost, ki vključuje predvsem nadgradnjo CČN za čiščenje dušikovih in fosforjevih snovi.

Kljub deževnemu vremenu se je na CČN zbralo okoli 700 obiskovalcev, ki so si po zanimivem kulturnem programu ogledali procese na CČN in izvedeli kam vodi pot CČN, kolikšen je in bo v prihodnje strošek občanov za čiščenje odpadne vode in dobili informacije o začetku nadgradnje.Dogodka se je udeležil tudi dr. Boštjan Petelinc, v.d. direktorja direktorata za vode in investicije, MKO, župan Občine Mengeš, Franc Jerič in podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik – Jarc.

V spremljajočem programu, ki ga je vodil Boštjan Romih, so sodelovali: Godba Domžale, tolkalna skupina Cascara, Citrar Tomaž Plahutnik in sopranistka Meta Matzele ter Peter in Andraž Vode. Dogodek so spremljale razstave umetniških slik na temo vode s strani Kulturnega društva Senožeti Radomlje in umetnikov Zveze društva paraplegikov, med njimi umetnikov, ki rišejo z usti.

Poleg tega so lokacijo popestrile slike in risbe na temo vode učencev Osnovne šole Dragomelj in Stanje. Osnovna šola Marije Vere Kamnik je predstavila projekt Vode povezujejo – z vodo do čistega okolja. Ob vhodu so obiskovalce pospremile umetniške fotografije Klemna Razingerja.Obiskovalci so izkazali veliko zanimanje za ogled procesov, pohvalili prizadevno ekipo in zaželeli čistilni napravi nadaljevanje uspešno začrtane poslovne poti, ki vključuje predvsem kakovostno storitev čiščenja odpadne vode za sprejemljivo ceno.


Print Friendly

O nas

JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Študljanska 91, 1230 Domžale, Slovenija
01/ 72 46 500
info@ccn-domzale.si

Povezave

© 2024 JP CČN Domžale - Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica