Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dan odprtih vrat - Uspešno zaključena nadgradnja CENTRALNE ČISTILNE NAPRAVE DOMŽALE – KAMNIK


Dne 26. oktobra 2016 je potekal dogodek slovesnega odprtja nadgrajene Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji. Nadgradnja je eden največjih ekoloških projektov občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Cerklje na Gorenjskem, Komenda in Trzin. Dogodka se je udeležilo nad 500 udeležencev, ki so za trajen spomin prejeli simbolično darilo, kamenček z napisom »Voda kamen oblikuje, kamne vodo očiščuje«.

Slavnostna govornica na slovesnosti je bila Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, ki je v družbi šestih županov obeležila uspešen zaključek tega projekta. Župani šestih občin lastnic čistilne naprave so ponosno izrazili zadovoljstvo nad uspešno zaključeno nadgradnjo in jo s slavnostnim odprtjem pospremili na novo pot trajnostnega razvoja, ki bo omogočala pomemben prispevek k izboljšanju ekološkega stanja reke Kamniške Bistrice, s tem pa tudi k varovanju vodnih virov in ohranjanju podtalnice. 

Slavnostno odprtje, ki ga je vodil Boštjan Romih, je s kulturnim programom popestrila glasbena skupina Bassless in mednarodno priznani plesalec Jurij Konjar z izraznim plesom na temo vode. Prisotne je ob prihodu in ob koncu prireditve pozdravila Godba Domžale z živahnimi ritmi. Pri rezanju traku so sodelovali otroci, ki so naša prihodnost.


Print Friendly

O nas

JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Študljanska 91, 1230 Domžale, Slovenija
01/ 72 46 500
info@ccn-domzale.si

Povezave

© 2024 JP CČN Domžale - Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica