Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V CČN Domžale – Kamnik smo decembra razveselili malčke in šolarje z novo slikanico Vodna vila in čistilčki.


V Domžalah, 14. decembra 2020: V JP CČN Domžale-Kamnik si prizadevamo povečati prepoznavnost dejavnosti čiščenja odpadnih voda ter na različne načine ozaveščati javnost o pomembnosti ohranjanja vodnih virov v naravnem okolju. V luči odgovornega ravnanja z vodo želimo z različnimi pristopi spodbuditi občane vseh generacij k boljšemu razumevanju procesov čiščenja odpadne vode, ki se odvijajo na čistilni napravi, s tem pa dvigniti tudi zavest o pomenu varovanja zdravja ljudi in okolja, v katerem živimo. V letošnjem decembru smo tokrat za malčke in šolarje pripravili res lepo presenečenje, saj smo prav zanje izdali slikanico Vodna vila in čistilčki avtorice Irene Režek, ki jo je z imenitnimi ilustracijami tudi grafično opremila. Slikanico smo v decembru razposlali 60 ustanovam na sprejemnem območju šestih občin, za katere opravljamo dejavnost čiščenja komunalne, padavinske in industrijske odpadne vode.

''V JP CČN Domžale-Kamnik smo prve izvode knjige namenili Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani, z brezplačnimi izvodi pa med prvimi že opremili tudi Knjižnico Domžale, kjer so poskrbeli, da bo slikanica na voljo tudi v njihovih dislociranih enotah,'' navaja direktorica Marjeta Stražar. ''V decembru smo določeno število izvodov razdelili tudi drugim knjižnicam v lokalnem okolju ter šolam in vrtcem na območju občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Komenda, Trzin in Cerklje na Gorenjskem, da bi bile otrokom čim lažje dosegljive.''

Domišljijska in izjemno poučna pravljica Vodna vila in čistilčki pripoveduje zgodbo o potovanju Vodne vile po onesnaženi vodi skozi čistilno napravo, kjer za njeno čistost poskrbijo različna čarobna bitja, vse tja do iztoka v Kamniško Bistrico, kjer jo z občudovanjem medse znova sprejmejo sestrice, varuhinje čiste vode, ki domujejo v reki. Ilustratorka Irena Režek, ki je leta 2010 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in je doslej ilustrirala že 11 slikanic za otroke, v svoje pripovedne vsebine pogosto vključuje tematiko odpadnih voda, v njenem bogatem opusu pa nas v zadnjem desetletju navdihujejo tudi njene izvrstne animacije, za katere je že prejela vrsto priznanj in nagrad. Avtorica je slikanico opremila še z družabno igrico, ki se jo lahko igra cela družina. Za igro, v kateri zmaga tisti, ki prvi pride na cilj, potrebujete le igralno kocko in figurice, te pa zlahka zamenjajo barviti kamenčki ali gumbki. Vsi, ki jo boste igrali, pa se boste na zabaven način seznanili s postopki čiščenja na CČN Domžale-Kamnik.

Ilustracije Irene Režek iz slikanice Vodna vila in čistilčki, 2020


Print Friendly

O nas

JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Študljanska 91, 1230 Domžale, Slovenija
01/ 72 46 500
info@ccn-domzale.si

Povezave

© 2024 JP CČN Domžale - Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica