• O podjetju

    Izberi delo, ki ga imaš rad
    in ne bo ti potrebno delati
    niti en dan v svojem življenju.

    Konfucij

Print Friendly, PDF & Email

/VABILO / DAN ODPRTIH VRAT »ŽIVLJENJE V KAPLJICI VODE«

Na tretjo majsko soboto, 18. velikega travna 2019, vas vljudno vabimo v našo družbo na CČN Domžale - Kamnik, kjer vam bomo predstavili, kdo smo in kaj delamo za vas in za čisto reko Kamniško Bistrico. Skupaj se bomo ozrli v skrivnosti življenja v kapljici vode, vi pa nam boste pomagali izbrati zmagovalce natečaja »Življenje v kapljici vode«.

Kdaj   sobota, 18. maja 2019 ob 9.45
Kje   Študljanska 91, Domžale

 

Program

9.50   Darilo Godbe Domžale in gasilcev GD Študa in GD Ihan za oči in ušesa
10.00   Začetek prireditve z gosti presenečenja
10.30   Ogled izbranih lmov »ŽIVLJENJE V KAPLJICI VODE«
10.45   Izbor zmagovalnega lma
11.00   Predah pred ogledom CČN
11.30   Ogled CČN / pogled pod mikroskop

2016 / Uspešno zaključena nadgradnja CENTRALNE ČISTILNE NAPRAVE DOMŽALE – KAMNIK

20161026

Dne 26. oktobra 2016 je potekal dogodek slovesnega odprtja nadgrajene Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji. Nadgradnja je eden največjih ekoloških projektov občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Cerklje na Gorenjskem, Komenda in Trzin. Dogodka se je udeležilo nad 500 udeležencev, ki so za trajen spomin prejeli simbolično darilo, kamenček z napisom »Voda kamen oblikuje, kamne vodo očiščuje«.
Slavnostna govornica na slovesnosti je bila Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, ki je v družbi šestih županov obeležila uspešen zaključek tega projekta. Župani šestih občin lastnic čistilne naprave so ponosno izrazili zadovoljstvo nad uspešno zaključeno nadgradnjo in jo s slavnostnim odprtjem pospremili na novo pot trajnostnega razvoja, ki bo omogočala pomemben prispevek k izboljšanju ekološkega stanja reke Kamniške Bistrice, s tem pa tudi k varovanju vodnih virov in ohranjanju podtalnice. 
Slavnostno odprtje, ki ga je vodil Boštjan Romih, je s kulturnim programom popestrila glasbena skupina Bassless in mednarodno priznani plesalec Jurij Konjar z izraznim plesom na temo vode. Prisotne je ob prihodu in ob koncu prireditve pozdravila Godba Domžale z živahnimi ritmi. Pri rezanju traku so sodelovali otroci, ki so naša prihodnost.


2014 / Kapljica za življenje - dan odprtih vrat na Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik

2014

Na prvo septembrsko soboto so na Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik (CČN) priredili zelo odmeven dogodek Dan odprtih vrat, ki so ga poimenovali Kapljica za življenje. Dogodek je obsegal predstavitev delovanja obstoječe čistilne naprave in načrte za prihodnost, ki vključuje predvsem nadgradnjo CČN za čiščenje dušikovih in fosforjevih snovi. Kljub deževnemu vremenu se je na CČN zbralo okoli 700 obiskovalcev, ki so si po zanimivem kulturnem programu ogledali procese na CČN in izvedeli kam vodi pot CČN, kolikšen je in bo v prihodnje strošek občanov za čiščenje odpadne vode in dobili informacije o začetku nadgradnje.Dogodka se je udeležil tudi dr. Boštjan Petelinc, v.d. direktorja direktorata za vode in investicije, MKO, župan Občine Mengeš, Franc Jerič in podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik – Jarc. V spremljajočem programu, ki ga je vodil Boštjan Romih, so sodelovali: Godba Domžale, tolkalna skupina Cascara, Citrar Tomaž Plahutnik in sopranistka Meta Matzele ter Peter in Andraž Vode. Dogodek so spremljale razstave umetniških slik na temo vode s strani Kulturnega društva Senožeti Radomlje in umetnikov Zveze društva paraplegikov, med njimi umetnikov, ki rišejo z usti. Poleg tega so lokacijo popestrile slike in risbe na temo vode učencev Osnovne šole Dragomelj in Stanje. Osnovna šola Marije Vere Kamnik je predstavila projekt Vode povezujejo – z vodo do čistega okolja. Ob vhodu so obiskovalce pospremile umetniške fotografije Klemna Razingerja.Obiskovalci so izkazali veliko zanimanje za ogled procesov, pohvalili prizadevno ekipo in zaželeli čistilni napravi nadaljevanje uspešno začrtane poslovne poti, ki vključuje predvsem kakovostno storitev čiščenja odpadne vode za sprejemljivo ceno.


2011 / Javno podjetje Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik se je odločilo, da 30. rojstni dan praznuje skupaj s svojimi uporabniki.

2011

Pripravili so dan odprtih vrat in ga poimenovali Življenje v kapljici vode, hkrati pa na naslovno stran prijetne publikacije zapisali tudi misel g. Sauvage de Saint Marca: Voda, brez okusa si, brez barve, brez vonja, ne moremo te določiti, okušamo te, pa te ne poznamo. Življenju nisi potrebna – ti si življenje.”


2007 / Delovanje JP Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik lokalni javnosti ni bilo dobro poznano.

2007

Kot povsod drugod so bile namreč čiste vode preveč samoumevne. Zato smo želeli dvigniti zavest javnosti o pomembnosti delovanja čistilne naprave in predvsem predstaviti lokalni javnosti, kako deluje.

Odziv je bil izjemen, saj je na dogodek prišlo okrog 150 radovednežev. Najbolj razveseljujoče je dejstvo, da so si z velikim zanimanjem ogledovali delovanje naprave, podrobno preučevali kapljo vode skozi poseben mikroskop in prisluhnili predavanju, ki smo ga pripravili zaposleni. Po končanem uradnem delu smo se vsi malce sprostili ob gurmanskih dobrotah in prijetni glasbi.